Let op: 25, 26 en 27 december is het gemeentehuis gesloten. Voor de openingstijden van de overige dagen, zie ons nieuwsbericht: Aangepaste openingstijden feestdagen.
Let op: 25, 26 en 27 december is het gemeentehuis gesloten. Voor de openingstijden van de overige dagen, zie ons nieuwsbericht: Aangepaste openingstijden feestdagen.
In Veendam heeft professionalisering van de organisatie voortdurend de aandacht: we streven naar een efficiënte en hoogwaardige dienstverlening met oog voor de diverse belangen. Vind jij het een uitdaging om hier aan bij te dragen, dan is de gemeente Veendam op zoek naar jou.
De arbeidsvoorwaarden van het personeel zijn vastgelegd in de CAO gemeenten. Daarnaast kennen we eigen regelingen en bepalingen voor ons personeel. Die liggen vast in het personeelshandboek.
Op deze pagina de belangrijkste zaken op een rij.
Lijkt het je leuk om te werken bij de gemeente Veendam of ben je op zoek naar een stage of afstudeerplek? Bekijk dan onze actuele vacatures. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare functies en kun je direct solliciteren. Word jij straks onze nieuwe collega?
Integriteit is belangrijk voor de gemeente Veendam. Het is de kurk waarop een rechtvaardige samenleving drijft. De organisatie kan alleen goed functioneren als de inwoners vertrouwen hebben in het bestuur en de werknemers van de gemeente Veendam. Dat vertrouwen kunnen we onder andere bewerkstelligen door integer te handelen. Door zelf het goede voorbeeld te geven. We hebben daarom een integriteitscode afgesproken met elkaar. Iedereen die bij de gemeente Veendam komt werken legt daarom de ambtseed of -gelofte af. Ook vragen wij van elke nieuwe werknemer een Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat je (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in onze organisatie.
De gemeente Veendam maakt gebruik van het functiewaarderingssysteem HR21. Alle functies zijn binnen dit systeem ingedeeld. Hieraan gekoppeld zijn de salarisschalen. Bij indiensttreding wordt gedurende het arbeidsvoorwaardengesprek bepaald hoe je wordt ingedeeld in de salarisschaal. De salarisschalen staan in de CAO Gemeenten.
Vergoedingen
Mogelijk heb je recht op extra vergoedingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het verrichten van werkzaamheden als BHV’er of als je lid bent van het anti-agressie team. Dit is afhankelijk van jouw (extra) werkzaamheden en zal, indien aan de orde, bij het arbeidsvoorwaardengesprek aan de orde komen.
Naast je salaris beschik je ieder kalenderjaar over een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% (peil 2021) van je bruto jaarsalaris. Iedere maand bouw je een deel op. Voor welke doelen je dat geld inzet, is aan jou. Je krijgt dus meer zeggenschap. De mogelijke doelen zijn de volgende:
Wij kennen geen reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Wel kun je de fiscale ruimte voor een vergoeding van woon-werkverkeer optimaal benutten door het afzien van (een deel van) je IKB en dit onbelast te ontvangen. Het maakt hierbij niet uit van welk vervoersmiddel je gebruik maakt. Dit geldt alleen voor woon-werkverkeer wat jij daadwerkelijk reist ongeacht het vervoersmiddel. Je kunt dus niet uitruilen op de dagen dat jij thuis werkt.
Jaarlijks kun je als medewerker vakantie uren kopen met een maximum van viermaal jouw normwerktijd per week.
Eenmaal per jaar kun je bovenwettelijke verlofuren verkopen, met een maximum van 72 uur bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
Wanneer je bij een gemeente werkt, bouw je automatisch pensioen op bij het pensioenfonds ABP. De aanmelding bij het ABP wordt door de gemeente geregeld bij je indiensttreding. Pensioen is het inkomen dat je ontvangt als je stopt met werken, als je arbeidsongeschikt raakt of voor je nabestaanden als je overlijdt.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft bij een aantal ziektekostenverzekeraars collectieven afgesloten, waar werknemers aan deel kunnen nemen. Hierdoor kunnen jij én jouw gezinsleden met korting bij deze zorgverzekeraar(s) pakketten afnemen. Op de website www.collectiefzorgaanbod.nl kun je een vergelijking maken tussen de pakketten die de verzekeraars aanbieden. Een eventuele overstap kan overigens alleen per 1 januari van elk jaar.
De Cao Gemeenten kent een tegemoetkoming in de kosten van de collectieve zorgverzekering. De hoogte van deze tegemoetkoming is afhankelijk van jouw salaris. De tegemoetkoming wordt in de maand december uitbetaald.
In een volledige baan werk je per week gemiddeld 36 uur. Voor parttimers wordt het aantal te werken uren naar rato berekend. Het dagvenster zijn de tijden waarbinnen je kunt werken en loopt van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 22:00 uur. Het “4x9 uur werken” is in overleg een mogelijkheid afhankelijk van jouw functie en/of werkzaamheden.
Werk je niet volgens een vast rooster, dan verricht je jouw werkzaamheden in principe binnen het dagvenster. Binnen de marges van het dagvenster heb je vrijheid in het bepalen van je werktijden. Dit is afhankelijk van de bedrijfsvoering (denk hierbij aan de bezetting) en gaat altijd in goed overleg met je leidinggevende. Voor het werken volgens rooster door bijvoorbeeld onregelmatige werktijden gelden andere afspraken.
Thuiswerken behoort bij ons tot de mogelijkheden. Hiervoor treed je in overleg met je leidinggevende. Uiteraard ligt de mate van thuiswerken en de frequentie hiervan onder andere aan jouw werkzaamheden. Wanneer jij bijvoorbeeld toezichthouder bent in ons gemeentelijk zwembad is thuis werken voor jou geen optie.
Iedere werknemer heeft recht op (vakantie)verlof. Wie fulltime in dienst is heeft in ieder geval recht op 144 uur basisverlof per jaar. Daarnaast ontvang je 50,4 uur bovenwettelijk verlof wanneer je fulltime in dienst bent. Voor deeltijd werknemers geldt een evenredig aantal uren naar rato van de deeltijdfactor. Als je meer verlof nodig hebt, kan je dit bijkopen in het Individueel Keuze Budget.
De Wet Arbeid en Zorg is van toepassing. Deze wet regelt dat je in de gelegenheid worden gesteld om werk en privé beter op elkaar af te stemmen. In bijzondere situaties heb je op grond van de Wet Arbeid en Zorg o.a. recht op calamiteiten- en ander kort verzuimverlof. In situaties waarin dit speelt gaat jouw leidinggevende met jou in gesprek om samen tot de beste oplossing te komen.
Je hebt op grond van de Wet arbeid en zorg recht op 26 weken ouderschapsverlof voor ieder kind onder de 8 jaar. Een deel van deze 26 weken is (deels) betaald. Het verlof is bedoeld om naast een betaalde baan tijd en aandacht te besteden aan ouderschapstaken. Verder kennen wij voor de partners (aanvullend) geboorteverlof.
Duurzame inzetbaarheid staat hoog op ons lijstje. Hoe houden we onze werknemers vitaal en blijven we ze ontwikkelen, zodat ze met plezier hun werk doen en hun volledige potentie benutten? Dit doen we door onder andere door het regelmatig voeren van het gesprek hierover en elkaar daarin te bevragen.
Wij vinden dat je zelf verantwoordelijk bent voor je loopbaan en het vergroten en/of behouden van je inzetbaarheid, zodat jouw positie binnen en buiten de organisatie verbetert.
Wij vinden de vitaliteit van werknemers belangrijk, nu én in de toekomst. Vitale werknemers zijn gelukkiger, hebben meer energie en kunnen beter omgaan met stress. En wanneer jij lekker in je vel zit, werk je met meer plezier! Werknemers van de gemeente Veendam kunnen daarom gebruik maken van de mogelijkheid om met korting te sporten bij sportscholen in de gemeente of op bepaalde tijdstippen gratis baantjes te zwemmen in zwembad Tropiqua in Veendam.
Wij faciliteren je door middel van opleiding, vorming en training en het opdoen van werkervaring. En wij ondersteunen je bij het vergroten, verbreden en ontwikkelen van je inzetbaarheid en mobiliteit. We kennen een eigen “Veendam academie”. De medewerker van Veendam kan dan gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan trainingen en workshops, gericht op het verkrijgen of vergroten van kennis, ontwikkelingen in het vakgebied, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, veilig en gezond werken, vaardigheden.
Werknemers ontvangen een mobiele telefoon met een zakelijk telefoonnummer, waardoor je tijdens werktijd altijd en overal goed bereikbaar bent. Afhankelijk van de functie welke je hebt, behoort een iPad of een laptop ook tot de mogelijkheden.
Er is een actieve personeelsvereniging die leuke, culturele, gezellige en sportieve activiteiten organiseert voor haar leden. Denk hierbij aan een sinterklaasfeest voor de jongere kinderen, klaverjassen, personeelsreizen, happen en stappen en creatieve workshops.
Veendam is via de verdubbelde autoweg, de N33, goed bereikbaar. Daarnaast heeft Veendam een NS-station, een busstation en is daarmee ook per trein en bus goed bereikbaar.
Parkeren is in Veendam gratis. Nabij het centrum en rondom het Raadhuis geldt een blauwe zone. Er is echter voldoende gratis parkeerruimte op loopafstand van de gemeentelijke gebouwen.
Volg ons