Stremming fietsbrug de Vrijheid

De provincie Groningen gaat fietsbrug De Vrijheid over het A.G. Wildervanckkanaal vernieuwen. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 23 september 06:00 uur tot en met vrijdag 18 oktober 18:00 uur.

Gedurende deze periode wordt de brug weggehaald, vervoerd naar de werkplaats en voorzien van een nieuw brugdek. Daarnaast wordt technisch onderhoud uitgevoerd, waardoor de brug de komende 15 jaar vrij zal zijn van groot onderhoud. De planning kan door weersomstandigheden licht afwijken.

Tijdelijke fietsbrug

Tijdens de werkzaamheden zal er een tijdelijke fietsbrug beschikbaar zijn voor (brom)fietsers en voetgangers. Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen en aanwijzingen te geven.

Stremming en omleiding

De brug is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers worden via een korte omleidingsroute naar de tijdelijke brug geleid. Vanaf Veendam worden fietsers via de Stolbergweg over het industrieterrein naar de tijdelijke brug geleid. Vanuit de andere richting worden fietsers vanaf de Vrijheidsweg en Adriaan Tripweg naar de tijdelijke brug geleid.

Verkeersborden zullen de omleidingsroutes aangeven en kort voor aanvang van de werkzaamheden worden deze geplaatst.