FitGaaf! op CBS ’t Haimstee

Burgemeester Annelies Pleyte en wethouder Henk Jan Schmaal waren op maandag 7 oktober 2024 om 8.30 uur op CBS ’t Haimstee om project FitGaaf! samen met leerlingen en ouders af te trappen. Dit deden zij door te benadrukken dat een gezonde leefstijl erg belangrijk is. CBS ’t Haimstee is de negende school die meedoet aan FitGaaf!, wat door Veendam Beweegt wordt uitgevoerd.

Stickers voor gezonde acties

De komende drie weken worden gezonde acties op deze school beloond door het plakken van stickers op een kalender. Kinderen hangen de kalender thuis op en plakken samen met de ouders stickertjes voor gezonde acties. Er zijn stickers te plakken voor: water drinken, ontbijt, groente en fruit eten, voldoende slaap en natuurlijk sporten en dagelijks voldoende bewegen. De stickers zijn steeds een kleine beloning, die motiveren vaker zelf de gezonde keuze te maken.

Over FitGaaf!

FitGaaf! helpt om op een laagdrempelige en positieve manier gezonde keuzes te maken. Met dit project gaan leerlingen uit groep 1 tot en met 8, samen met ouders of verzorgers, gedurende drie weken aan de slag met een gezonde levensstijl. Op vrijdag 25 oktober wordt FitGaaf! afgesloten en laten de leerlingen in de klas de beplakte kalenders zien.

t haimstee