Aandacht voor vernielingen bij het Veenjagerspad

Het Veenjagerspad in Veendam is een beweeg- en beleefroute voor jong en oud. De attractie wordt volop gebruikt door volwassenen en kinderen die houden van avontuur en een sportieve uitdaging. Sinds het begin van dit jaar vinden er helaas veel onnodige vernielingen plaats. Ontzettend jammer voor de gebruikers en een verspilling van geld.

Zo zijn er 10 borden met een QR-code vernield. Deze codes verwijzen naar de opdrachten behorend bij het pad, en zijn nu onbruikbaar. Ook is er onlangs brandschade in een klimtoren ontstaan. Daarnaast is geprobeerd om het startbord in brand te steken en zijn de touwen van het pontje doorgezaagd. Ook is het bord voor slechtzienden vernield, waardoor het voor mensen met een visuele beperking niet meer te gebruiken is.

De totale schade van de vernielingen loopt inmiddels in de duizenden euro’s. Zonde, want dit geld gebruiken we liever om het Veenjagerspad nog aantrekkelijker te maken. Door nieuwe speeltoestellen aan te schaffen, bijvoorbeeld.

We hopen dat het vergroten van de aandacht voor de vernielingen ervoor zorgt dat het stopt. Zie je iets verdachts in de buurt? Bel dan de politie 0900-8844 of de gemeente Veendam 0598 652222.grafiti Veenjagerspad vernieling Veenjagerspad veenjagerspad: bord vernield