Werkzaamheden

Roelofs is de bouwteampartner die de werkzaamheden rondom de herinrichting van de pleinen uitvoert.

Werkzaamheden Raadhuisplein tot Kerkstraat gereed

De werkzaamheden aan het Raadhuisplein (voor het gemeentehuis) tot de Kerkstraat zijn volledig afgerond. Het riool is vervangen, de straatwerkzaamheden zijn gereed, de lichtmasten staan én het groen is geplaatst. De inrichting van het Raadhuisplein geeft u een goed beeld van de inrichting voor het overige gedeelte van het Raadhuisplein en Veenlustplein.

Afsluiting Kerkstraat

Woensdag 10 april zijn de straatwerkzaamheden aan de kruising Kerkstraat - Raadhuisplein gestart. In verband met de werkzaamheden is de Kerkstraat afgesloten voor al het autoverkeer, hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. Alle winkels in de Kerkstraat blijven goed bereikbaar, fietsers en voetgangers kunnen het werkvak passeren. De afsluiting duurt tot en met vrijdag 19 april.

Werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn:

  • Aanbrengen nieuw straatwerk ter plaatse van kruising Kerkstraat - Raadhuisplein;
  • Aanbrengen diverse rioolputten en -buizen Veenlustpassage.

Fontein Raadhuisplein

Op dinsdag 2 april 2019 is de nieuwe fontein met succes geplaatst op het Raadhuisplein in Veendam. Om de fontein wordt een rand geplaatst, zodat er water in het bassin blijft staan. Vervolgens wordt aan de voorzijde van de fontein een watergoot gerealiseerd.

Bereikbaarheid

Het gemeentehuis en alle winkels blijven te voet bereikbaar. Een kaart van de bereikbaarheid kunt u hieronder downloaden.

Bereikbaarheid week 16 (15 april t/m 19 april 2019)

Planning en fasering

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een fasering en bijbehorende planning. Deze kunt u hieronder downloaden:

Planning en fasering herinrichting Raadhuisplein en Veenlustplein