Maart

• Onderhoud aan bomen Veendam

22 februari 2018

Tot eind maart 2018 voert de gemeente Veendam snoeiwerkzaamheden uit aan bomen. De gemeente gaat in deze periode tevens bomen kappen die niet meer veilig of ziek zijn.

• Drijf-in bioscoopavond in Tropiqua

08 maart 2018

Op vrijdag 23 maart 2018 organiseert zwembad Tropiqua in samenwerking met Filmhuis vanBeresteyn een drijf-in bioscoopavond in het zwembad. De film is geschikt voor alle leeftijden.

• Woning door gemeente Veendam gesloten na ontdekken drugs

12 maart 2018

In een woning aan het Adriaan Geertsplein in Veendam zijn door de politie (hard-)drugs gevonden. Op last van de burgemeester is de woning voor maximaal zes maanden gesloten. De burgemeester kan dit doen door het Damoclesbeleid toe te passen.

• Initiatief iNVeendam ‘Veendammers van het Jaar 2017’!

13 maart 2018

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn de ‘Veendammers van het Jaar 2017’ bekend gemaakt. De keuze van de jury, onder voorzitterschap van Max Bentum, is dit jaar gevallen op de initiatiefnemers van het magazine iNVeendam. Dit zijn Hans Deuze, Dirk-Jan Brouwer en René Otterloo.

• Wethouder Henk Jan Schmaal opent Golflaan Veendam

14 maart 2018

Op woensdag 14 maart 2018 opende Wethouder Henk Jan Schmaal de Golflaan in Veendam. Hij plantte samen met leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool berkenbomen in de berm van de laan.

• Leerlingen OBS De Braskorf ruimen zwerfafval op in Veendam

14 maart 2018

Op woensdag 14 maart 2018 staken leerlingen van De Braskorf in Veendam de handen uit de mouwen in het kader van de Landelijke Opschoondag. Wethouder André Hammenga gaf het startsein voor deze opruimactie.

• Wethouder Jaap Velema reikt taalcertificaten uit

15 maart 2018

Op woensdag 14 maart 2018 reikte wethouder Jaap Velema certificaten uit aan vijf vrijwilligers van het Taalhuis Veendam. De vrijwilligers hebben succesvol de basistraining begeleider taalvaardigheden afgerond.

• Wethouder Hammenga opent Energiemarkt

15 maart 2018

Woensdagavond 14 maart 2018 organiseerden het Energieloket en Buurkrachtteam Ommelanderwijk-Zuidwending een energiemarkt in dorpshuis De Wending. Wethouder André Hammenga zal de markt openen.

• Wordt u het nieuwe lid van de Participatieraad?

15 maart 2018

De Participatieraad zoekt nieuwe leden en roept daarom kandidaten op die belangstelling hebben om te solliciteren. Met name ervaringsdeskundigen worden opgeroepen te solliciteren.

• Kennismaken met Dynamic Tennis

15 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 organiseert Team Sport van de gemeente Veendam van 13:30 tot 15:00 uur een kennismakingsles Dynamic Tennis voor senioren.

• Special Heroes Day voor leerlingen Margaretha Hardenbergschool

16 maart 2018

Maandag 19 maart 2018 vindt de jaarlijkse Special Heroes Day plaats voor leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool. Van 09.00 tot ongeveer 11.30 uur maken tientallen leerlingen kennis met niet alledaagse sporten in de Sorghvliethal in Veendam.

• Special disco in zwembad Tropiqua

16 maart 2018

Op zaterdag 31 maart 2018 organiseert zwembad Tropiqua in Veendam een zwemdisco voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 18.30-21.00 uur kun je lekker zwemmen, dansen en plezier maken. Kortom een spetterend avondje uit!

• Tropiqua behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

20 maart 2018

Op dinsdag 20 maart 2018 ontvingen wethouder Henk Jan Schmaal en het team van zwembad Tropiqua het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Henrica Bergsma namens het keurmerk. Het Keurmerk Veilig & Schoon is hét branchekeurmerk voor zwembaden. Om dit te vieren kan iedereen op dinsdag 20 maart 2018 gratis zwemmen en ontvangt iedereen een ijsje.

• Expositie Emily Wortelboer-de Jong in gemeentehuis Veendam

22 maart 2018

Van 10 april 2018 tot 14 mei 2018 exposeert Emily Wortelboer-de Jong in het gemeentehuis van Veendam. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

• Zwem4daagse in zwembad Tropiqua

22 maart 2018

Van maandag 9 tot en met 13 april 2018 organiseert zwem- en poloclub Bubble in samenwerking met zwembad Tropiqua voor de tweede keer de Zwem4daagse in zwembad Tropiqua. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee jong en oud gestimuleerd worden om te blijven zwemmen.